Jihočeská intermezza aneb #Český Krumlov 2020

O festivalu Jihočeská intermezza

Jihočeská filharmonie připravila už třetí ročník letního festivalu Jihočeská intermezza. S velmi ambiciózním programem se dvěma špičkovými hosty ze Spojených států. Kteří ovšem za stávající situace nebudou moct přijet.

I tak zůstává program velmi kvalitní – ve svých oborech naprosto špičkové domácí soubory zahrají v Klášterní a Pivarské zahradě v Českém Krumlově a v DON Tábor.

Beata Hlavenková
JI1

BEATA HLAVENKOVÁ
a Kapela Snů

22. 7. 2020, 20.30 hod.
Český Krumlov, Klášterní zahrada

Kapela Snů:
Oskar TörökPatrick Karpentski,
Miloš P. Klápště

Nadžánrová tvorba Beaty Hlavenkové se vyznačuje jasně rozpoznatelným autorským rukopisem a citlivou a soustředěnou intepretací. Kromě své vlastní hudby a čtyř oceňovaných alb (Joy for Joel, Theodoros, Scintilla, Bethlehem) též dlouhodobě spolupracovala s Lenkou Dusilovou na jejich společných projektech Eternal Seekers a Baromantice. Píše hudbu scénickou, filmovou (Dukla61), písně pro děti (Pišlické příběhy) a věnuje se též mentorské činnosti. Její alba vycházejí u Animal Music.

KOUPIT VSTUPENKY
Ondřej Ruml
JI2

VOSKOVEC, WERICH, JEŽEK

5. 8. 2020, 20.30 hod.
Český Krumlov, Pivovarský zahrada

Jihočeská filharmonie
Ondřej Ruml / zpěv 
Matej Benko Quintet
Dirigent: Vojtěch Spurný

Ondřej Ruml je zpěvák, herec a držitel ocenění Zpěvák roku. Svým albem Ondřej Ruml zpívá Ježka, Voskovce a Wericha (2014) zaujal nejen posluchače, ale i hudební kritiky, kteří ocenili citlivý a zároveň osobitý přístup k úpravám písní, jež mnozí považují za nedotknutelné.

PROGRAM KONCERTU

Nový pohled na známé písničky.
Tmavomodrý svět, Svítá, Nebe na Zemi, Kat a blázen, Šaty dělají člověka, David a Goliáš, Klobouk ve křoví, Potopa, Stonožka, Život je jen náhoda, Tři strážníci, Ezop a brabenec

KOUPIT VSTUPENKY
Malované na skle
JI3

MALOVANÉ NA SKLE /
koncertní verze muzikálového představení

9. 8. 2020, 20.30 hod.
Český Krumlov, Pivovarský zahrada

Jihočeská filharmonie
Jan Zadražil, Eva Vrbková,
Gabriela Vermelho, Dalibor Buš
Dirigent: Vojtěch Spurný

Malované na skle – muzikál polské autorky Katarzyny Gärtner, který hrála snad všechna divadla v ČR. Premiéru měl před 50 lety a po dohodě s autorkou se Jihočeská filharmonie rozhodla zpracovat ho do nové podoby s orchestrem a čtyřmi sólisty. Navazujeme tak na úspěšné zpracování Balady pro banditu.

KOUPIT VSTUPENKY
Iva Bittová
JI4

JIHOČESKÁ FILHARMONIE
A IVA BITTOVÁ – ZRUŠENO!

14. 8. 2020, 20.30 hod.
PŘEDSTAVENÍ JE ZRUŠENO

Koncert Ivy Bittové s Jihočeskou filharmonií v rámci festivalu Jihočeská intermezza, který se měl konat v pátek 14. srpna 2020 v Klášterní zahradě v Českém Krumlově je bohužel zrušen. Člen kapely Ivy Bittové byl pozitivně testován na koronavirus. Z důvodů zajištění bezpečnosti hudebníků, zaměstnanců Jihočeské filharmonie i pořadatelů a dalších osob, se kterými by mohlo dojít ke kontaktu, je páteční koncert zrušen. Vstupné bude vráceno na účet kupujícího (v případě zakoupení online) nebo v hotovosti v místě prodeje.

Děkujeme za pochopení!

Anna Polívková
JI5

ESCUALO QUINTET,
ANNA POLÍVKOVÁ
A TANGONEXION

18. 8. 2020, 20.30 hod.
Český Krumlov, Klášterní zahrada

Tanečníci:
Patricie Antar Poráková a Javier Antar,
Anna Polívková a Michal Kurtiš
Camilo Caller / percuse

Ojedinělá tangová show přinášející fascinující pohled na naše nitro. Tento hudebně taneční příběh ukazuje cestu života, kde jsme v jednom okamžiku obklopeni láskou, něhou a smyslností a v druhém jsme svíráni nejkrutější bolestí a steskem.

KOUPIT VSTUPENKY
Dan Bárta
JI6

JIHOČESKÁ FILHARMONIE,
DAN BÁRTA & ROBERT BALZAR TRIO

19. 8. 2020, 20.30 hod.
Český Krumlov, Pivovarský zahrada

Jihočeská filharmonie
Dan Bárta / zpěv 
Robert Balzar Trio:
Robert Balzar, Jiří Levíček, Kamil Slezák
Dirigent: Marek Prášil

Oblíbená a respektovaná formace české jazzové scény Robert Balzar Trio s multižánrovým populárním zpěvákem Danem Bártou, jehož eklektická tvorba koření spíše v rocku a soulu, vystoupí mimořádně s Jihočeskou filharmonií.

KOUPIT VSTUPENKY
Iva Bittová
JI7

IVA BITTOVÁ
& ANTONÍN FAJT

29. 8. 2020, 19.00 hod.
Tábor, Divadlo Oskara Nedbala

Nový projekt „Ve tmě“ vznikl ve spolupráci Ivy Bittové s jejím synem Antonínem a bude tak výjimečný nejen výběrem skladeb, ale i svou atmosférou. Koncert v úplné tmě, kdy se lze zaměřit pouze na zvuky a zrak si může zcela odpočinout.

Partneři